Daily Archives: January 16, 2019

Çfarë na thotë sonte modeli "ECMWF"?

Çfarë na thotë sonte modeli “ECMWF”?

Kjo situatë sinoptike të cilën e parasheh sonte modeli më i saktë në glob ECMWF për datat 24, 25 , 26 Janar do të thotë një kaos total dimëror në rajonin tonë. Bllokadat totale anticiklonike që nga Azoret, pastaj bashkim ...

Sonte pak më "butë"!

Sonte pak më “butë”!

Sot gjatë ditës kemi hyrë nën ndikimin e rrymave ajrore pak më të nxehta jugore. Këto rryma ajrore na vijnë nga Mesdheu dhe Afrika Veriore, megjithatë gjatë natës përsëri pritet ulja e temperaturave, edhe pse acari nuk d ...

Ngrin një pjesë e Liqenit të Ohrit në Strugë

Ngrin një pjesë e Liqenit të Ohrit në Strugë

Një pjesë e Liqenit të Ohrit në afërsi të “Plazhit të grave” në Strugë është ngrirë. Temperaturat e ulta të cilat arrijnë edhe deri minus 16 gradë Celsius sollën deri në ngrirje të pjesëve më të cekëta të liqenit në Kali ...

Kur mauna bllokohet në borë (Video)

Kur mauna bllokohet në borë (Video)

Dëbora ka shkaktuar probleme të mëdha në të gjithë Austrinë, gjersa lartësia e borës ka arritur në më shumë se tre metra. Kështu, bora në Austri mbuloi absolutisht çdo gjë,  dhe paralajmërimet e ortekëve u lëshuan, gj ...

Këto temperatura na presin sot

Këto temperatura na presin sot

Pas një nate dhe mëngjesi që do të jetë mjaft ftohtë dhe me acar, sot  gjatë ditës pritet zutje graduale e acarit si rezultat i ngritjes graduale të temperaturave. Masa ajrore pak më të nxehta nga Mesdheu dhe Afrika Veri ...

Close