Fillimi i Marsit me mot më të nxehtë!

Fillimi i Marsit me mot më të nxehtë!

Fillimi i Marsit me mot më të nxehtë!

Rrymimet ajrore nga veriu dhe lindja e Kontinentit do të vazhdojnë edhe disa ditë me intensitet të ndryshëm. Reshje atmosferike nuk do të ketë më, me ndonjë përjashtim të vogël. Temperaturat do të vijnë duke u zbutur gradualisht por prapëseprape do të mbetet ftohtë. Kjo gjendje do të vazhdojë deri në fillim të Marsit kur edhe do të fillojnë rrymimet ajrore nga pjesa tjetër e Kontinentit pra nga perëndimi. Rrymimet ajrore nga perëndimi janë të nxehta dhe kanë origjinë nga Oqeani Atlantik. Sipas ecurive aktuale sinoptike fillimi i Marsit d0 të shënojë ngritjen e temperaturave, por edhe mundësinë për reshje kryesisht të dobëta atmosferike.

Reshje të bollshme atmosferike njëherë për njëherë nuk shihet se ka askund në horizont./Meteoballkan

Close