Era e fuqishme Bura

Era e fuqishme Bura

Era e fuqishme Bura

Erërat jashtëzakonisht të forta  përfshinë të shtunën vijën bregdetare të Kroacisë në Adriatik, duke rrëzuar pemët, ndërprerë energjinë elektrike dhe duke dëmtuar veturat.

Bura e Veriut është një erë e ftohtë dhe e thatë që fryn nga malet në anën lindore të detit Adriatik.

Toka, ajri dhe trafiku detar u ndërprenë dhe disa zjarre të vogla me erë shpërthyen në bregdetin qendror të Dalmacisë. Një zjarrfikës u plagos lehtë, ndërsa po tentonte të shuante flakët.

Shërbimi Meteorologjik i Kroacisë tha se shpejtësia e erës në rajonin e portit Adriatik të Splitit arriti në 177 kilometra në orë (duke thyer rekordin e mëparshëm) brenda natës, të regjistruar në qytetin port të Makarska. Nuk pati njoftime për dëme të mëdha.

Zonat më të prekura përfshinin qytetet bregdetare të Splitit dhe Dubrovnikut (me erëra 158 km / orë), ku zjarrfikësit punuan gjatë gjithë ditës për të pastruar mbeturinat nga pemët në rënie, automjetet e përmbysura dhe pllakat e çative.

Më shumë se një duzinë shufrash u rrëzuan, dhe disa rrugë në Split  mbetën të mbyllura për shkak të frikës nga xhamt, degëve të pemëve dhe mbeturinave të tjera fluturuese.

Era e fortë filloi të zbutej nga dita e djeshme.

Close