Kujdes nga kjo krijesë në plazh!

Kujdes nga kjo krijesë në plazh!

Kujdes nga kjo krijesë në plazh!

Edhe pak dhe vera më në fund do të kthehet. Shkuarja në plazh do të jetë aktiviteti juaj i vetëm. Por duhet të jeni të kujdesshëm sepse edhe në bregdet shfaqet një krijesë e njohur si Caraveli portugeze.

Shpesh ngatërrohet me kandil deti për një pamje shumë të ngjashme, por në realitet ajo ka një organizëm të përbërë nga katër organizma të tjerë të quajtur zooids. Tentakulat janë shumë helmuese dhe mund të jenë shumë të rrezikshme për njerëzit.

Mbani sytë hapur. Në përgjithësi, karaveli portugez lundron në sipërfaqe, dalin nga uji dhe veprojnë si një lundër.

Me tentakulat e tyre të gjatë, shumë helmuese dhe kontraktuese kapur peshk të vogël, krustaceve dhe kafshëve planktonic në lëvizjen e tyre. Për të kuptuar më mirë se çfarë është, këtu është një video që u shfaq në internet që do t’ju ndihmojë të njihni Karavelën portugeze./b.l/noa.al/

 

 

Close