Dogjën pyllin duke gatuar në skarë, dënohen me 13 milionë euro

Dogjën pyllin duke gatuar në skarë, dënohen me 13 milionë euro

Dogjën pyllin duke gatuar në skarë, dënohen me 13 milionë euro

Dy të rinj 20-vjeçarë janë dënuar me 13 milionë e 542 mijë euro pasi janë shpallur fajtor se kanë provokuar një zjarr në dhjetor të vitit të kaluar në Komo të Italisë ku u dogjën 110 prej 1000 hektarëve pyll.


Zjarri filloi nga një shpërthim për të prodhuar thëngjij, u përhap në mesin e malit dhe arriti edhe disa nga banesat, përfshirë një stan, ku kishin ngordhur si pasojë e zjarrit, thuajse të gjitha kafshët.

Dy miqtë ishin në shtëpinë e gjyshit të njërit prej tyre, bashkë me miq të tjerë, për të festuar fundin e vitit.

Megjithatë, dënimi mund të rritet, pasi paralajmërohen të tjera ankesa nga ana e prokurorisë.

Sipas legjislacionit italian, dënimet jepen në varësi të hapësirës që digjet. Ato nisin nga 118 deri në 593 euro për çdo metër katror.

Close