Reshje të dendura bore në Turqi!

Reshje të dendura bore në Turqi!

Reshje të dendura bore në Turqi!

Disa rajone në Turqinë veriore dhe verilindore janë zgjuar me ngjyrë të bardhë pas reshjeve të dendura të borës natën që lamë pas. Masat ajrore me oirigjinë polare ende janë prezente në atë rajon dhe reshje të reja të dendura bore priten.

Disa rajone në Kosovë natën e kaluar kishte edhe nggrica të dobëta dhe të shpresojmë se nuk ka pasur dëme në pemëtari, vegjetacioni i pemëve tani është në fazën kulmore, Natën e ardhshme fatmirësisht pritet të kemi shtim të vranësirave të cilat do të mbrojnë tokën nga depërtimi i masave të ftohta ajrore nga shtresat e larta atmosferike. Kjo do të jetë shpëtim për pemët dhe kulturat tjera bujqësore.

Reshje bore dhe temperatura mjaft të ulëta përpos Turqisë priten edhe në disa rajone të Rumanisë dhe Bullgarisë!

 

Close