Imazhet zemërthyese të elefantit të torturuar, trupi i tij fshihet nën një kostum festivali

Imazhet zemërthyese të elefantit të torturuar, trupi i tij fshihet nën një kostum festivali

Imazhet zemërthyese të elefantit të torturuar, trupi i tij fshihet nën një kostum festivali

Elefanti Tikiiri, së bashku me 60 elefantë të tjerë, do të detyrohen të punojnë gjatë Festivalit Perahera në Sri Lanka, dhe trupi i saj i veshur dhe i brishtë do të fshihet nga kostumet shumëngjyrëshe të festivalit, raporton Unilad.

Përndryshe, festimi 10-ditor do të shënohet nga një numër i madh i kafshëve të dekoruara dhe një mori interpretuesish përfshirë valltarë, mashtrues …

Sidoqoftë, Fondacioni Elephant Rescue ka ndarë foto tronditëse të elefantit të uritur në rrjetet sociale, duke shpresuar për shpëtimin e tij.

Në një postim në Facebook, ata shkruan: ‘Ky është Tikiiri, një femër 70-vjeçare e sëmurë. Ajo është një nga 60 elefantët që duhet të punojnë në shërbim të festivalit Perahera në Sri Lanka këtë vit.

Tikiiri i bashkohet paradës çdo mbrëmje deri natën vonw për dhjetë netë rresht, në mes të zhurmës, fishekzjarreve, dhe tymit.

Ajo ecën shumë kilometra çdo natë në mënyrë që njerëzit të ndjehen të bekuar gjatë ceremonisë. Askush nuk e sheh trupin e saj ose gjendjen e saj të dobësuar, për shkak të kostumit të saj. Askush nuk i sheh lotët në sytë e saj, të lënduar nga dritat e ndritshme që zbukuron maskën e saj, askush nuk e sheh vështirësitë e saj për të ecur…

Si mund ta quajmë këtë bekim, ose diçka të shenjtë, nëse bëjmë jetë të tjera për të vuajtur?

Sot është dita botërore e elefantit. Ne nuk mund të sjellim një botë paqësore për elefantin nëse ende mendojmë se ky imazh është i pranueshëm”.

Close