Author Archives: meteo

Arrijnë masat e nxehta ajrore!

Arrijnë masat e nxehta ajrore!

Masat e nxehta ajrore me origjinë nga Afrika Veriore kanë depërtuar thellë në territorin e Gadishullit Ballkanik. Temperaturat në shumë pjesë të Kroacisë, Bosnjës dhe Serbisë kanë kumuar duke arritur deri në 24 gradë cel ...

Cikloni Mesdhetar dhe Anticikloni Skandinav

Cikloni Mesdhetar dhe Anticikloni Skandinav

Nga Oqeani Atlantik, përmes Gadishullit Iberik dhe Francës në drejtim të Mesdheut kanë depërtuar fusha të fuqishme ajrore me presion të ulët atmosferik të cilat shtirhen deri në Afriken Veriore. Si pasojë në këto rajone ...

Moti për ditën e parë të javës

Moti për ditën e parë të javës

Sot në Kosovë do të mbajë mot kryesisht me diell dhe i nxehtë. Pasdite dhe në mbrëmje pritet të ketë shtim gradual të vranësirave, kurse gjatë natës do të fillojnë edhe reshjet e shiut. Reshjet e shiut do të zgjasin deri ...

Moti javor

Moti javor

Fusha ajrore të paqëndrueshme do të depërtojnë në drejtim të rajonit tonë herë pas here gjatë javës që po hymë, duke kushtëzuar mot të ndryshueshëm por të nxehtë. Masat ajrore nga Afrika Veriore do të jenë dominante poth ...

Sot, ditë e vërtetë pranverore

Sot, ditë e vërtetë pranverore

Sot në Kosovë do të mbajë mot kryesisht me diell, i nxehtë dhe mjaft i këndshëm. Do të ketë erëra kryesisht të dobëta drejtimesh të ndryshme. Edhe në Shqipëri, Maqedoni dhe Mal të Zi do të mbajë mot i nxehtë dhe stabi ...

Close