Author Archives: meteo

Kështu po duket superhëna sonte në Kosovë

Kështu po duket superhëna sonte në Kosovë

Të gjithë adhuruesit e gjithësisë sonte kanë një pamje fantastike para vetes. Superhëna e rrallë tashmë është shfaqur. Hëna e sotme parashihet të jetë më e ndritura në gjithë vitin 2019. Është e dyta nga tre supërh ...

Ekstremet meteorologjike!

Ekstremet meteorologjike!

Organizata Botërore Meteorologjike bëri një listë të kushteve ekstreme të motit. Aty hyjnë temperatura më e ulët dhe më e  lartë e regjistruar ndonjëherë, vendi me reshjet më të mëdha, si dhe vendi ku është regjistruar b ...

Si i parashikojnë kafshët tërmetet?

Si i parashikojnë kafshët tërmetet?

Kafshët mund të ndjejnë ndryshimet kimike në ujerat nëntokësore që ndodhin përpara se të ketë një termet. Kjo sipas shkencëtarëve mund të jetë shkaku i sjelljes së çuditshme të kafshëve të lidhura me tërmetet. Kërkuesit ...

Kur bora largohet me anë të zjarrit (Video)

Kur bora largohet me anë të zjarrit (Video)

‘’History’’ është destinacioni kryesor amerikan i cili transmetohet në mediet e huaja për të vlerësuar me çmime të ndryshme seritë origjinale të Specialiteteve që lidhin shikuesit apo publikun me njohuritë në mënyrë in ...

Temperaturat në fundjavë!

Temperaturat në fundjavë!

Gadishulli Ballkanik do të goditet nga një valë e re e të ftohtit Siberik këtë fundjavë. Në disa rajone priten edhe reshje të dendura bore si në Rumani, Bullgari, Greqi dhe Turqi. Në Kosovë dhe Maqedoni priten reshje më ...

Close