Category: Botë

Ekstremet meteorologjike!

Ekstremet meteorologjike!

Organizata Botërore Meteorologjike bëri një listë të kushteve ekstreme të motit. Aty hyjnë temperatura më e ulët dhe më e  lartë e regjistruar ndonjëherë, vendi me reshjet më të mëdha, si dhe vendi ku është regjistruar b ...

Si i parashikojnë kafshët tërmetet?

Si i parashikojnë kafshët tërmetet?

Kafshët mund të ndjejnë ndryshimet kimike në ujerat nëntokësore që ndodhin përpara se të ketë një termet. Kjo sipas shkencëtarëve mund të jetë shkaku i sjelljes së çuditshme të kafshëve të lidhura me tërmetet. Kërkuesit ...

Amerika dhe Kanadaja në minus të thellë

Amerika dhe Kanadaja në minus të thellë

Perderisa Evropa dhe Ballkani po përjetojnë mot mjaft të nxehtë krahasuar me periudhën kohore në të cilën gjendemi tregime tjera na vijnë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Kanadaja. Ajri Arktik nga Kanadaja përsëri ...

Pamje që kapen rrallë

Pamje që kapen rrallë

Fotografi Jonathan Nimerfroh e gjeti veten në një oqean të ngrirë.  Ujërat e Oqeanit Atlantik  dukeshin krejtësisht ndryshe për shkak të temperaturave jashtëzakonisht të ftohta. Liqenet ngrijnë çdo vit, por ngrirja e oqe ...

Close