Category: Botë

Ulen temperaturat, reshje bore në Bosnjë!

Ulen temperaturat, reshje bore në Bosnjë!

Reshje të dendura shiu mbrëmë përsëri përfshinë rajonin tonë duke filluar që nga Shqipëria, pastaj Mali i Zi, Serbia, Bosna dhe Kroacia. Gjatë orëve të natës në Bosnën veriore reshjet e shiu u shndërruan në reshje të den ...

Fenomen i rrallë: Borë me bubllima në SHBA

Fenomen i rrallë: Borë me bubllima në SHBA

Stuhi e fuqishme pranverore e borës i kaploi shtetet qendrore të SHBA-së, ndërsa mediat lokale përkujtojnë se ky është cikloni i dytë i cili kalon përgjatë rajonit për vetëm një muaj. Qindra fluturime janë anuluar ...

Nga 30 gradë celsius në reshje bore!

Nga 30 gradë celsius në reshje bore!

Se cfarë kontrasti të madh temperaturash në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka shkaktuar fronti i fuqishëm i ftohtë ajror me origjinë Polare shihet edhe në fotografinë kryesore, ku temperaturat nga plus 30 gradë celsius ...

Stuhi dimërore në SHBA!

Stuhi dimërore në SHBA!

Një sistem i fuqishëm ajror me presion të ulët atmosferik dhe me masa ajrore arktike po zhvillohet nga perëndimi në drejtim të qendrës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Ky sistem ajror do të fuqizohet dhe presioni i ...

Shitet fshati për 150 mijë euro

Shitet fshati për 150 mijë euro

“Spanja e zbrazur, Spanja e shkatërruar” Me thirrjen e “España vaciada, España arruinada”, të dielën më 31 mars, dhjetëra mijëra njerëz demonstruan në Madrid për të kërkuar një zgjidhje urgjente për shpopullimin e vendit ...

Kur 148 tornado goditën për një ditë

Kur 148 tornado goditën për një ditë

Në këtë muaj, në vitin 1974, 148 tornado të njohura së bashku si super shpërthimi shkaktuan kërdi në 13 shtete të Amerikës.  Të paktën 148 tornado goditën 13 shtete nga Bregu i Gjirit në Liqenin e Madh gjatë një periudh ...

Close