Category: Botë

Shteti evropian që zotëron mbi 221 mijë ishuj!

Shteti evropian që zotëron mbi 221 mijë ishuj!

Ndonëse nuk ka një numër të saktë të ishujve në të gjithë botën, shtetet bëjnë llogaritë se sa të tillë kanë brenda territorit të tyre. Numri i saktë i ishujve në botë është i vështirë të përcaktohet edhe për shkak të kr ...

Pamje nga Amazona e djegur!

Pamje nga Amazona e djegur!

Pasojat që la zjarri i madh që përfshiu Amazonën javët e fundit kanë dalë në pah në fotot e reja që vijnë nga Brazili. Mbi 1600 vatra zjarri ndezën qiellin mbi pyllin më të madh në botë dhe shkaktuan protesta antiqeve ...

Grenlanda!

Grenlanda!

Groenlanda ndodhet pothuajse në Polin e Veriut dhe Donald Trump do ta blejë ishullin arktik. Kjo tashmë dihet. Por a e dini, se amerikanët kanë dashur ta blejnë edhe më parë Groenlandën? E që atje dikur ka pasur pyje? ...

Ishulli ku mund të qëndroni falas

Ishulli ku mund të qëndroni falas

Ai është një ishull privat, në pronësi të shkrimtarit Fredrik Härén, i cili gjatë verës ofron falas hapësirat për një javë, për çdo udhëtar. Vende të largëta, nga gjithçka dhe të gjithë, për të gjetur paqen me veten d ...

Close