Category: Botë

Gjendja sinoptike në Evropë dhe rajon!

Gjendja sinoptike në Evropë dhe rajon!

Mbi Ishujt Britanik është krijuar një sistem e fuqishëm ajror me presion të lartë atmosferik (Anticiklon), kurse në Evropën lindore një tjetër sistem i fuqishëm me presion të ulët atmosferik (ciklon). Në këtë mënyrë nga ...

Stuhitë e vitit!

Stuhitë e vitit!

Dhjetë ciklone tropikale të kategorisë 5, shqetësuan ujërat tropikale të Tokës në vitin 2018 - totali i dytë më i lartë i këtyre stuhive të egra në rekord, duke u kthyer pas në vitin 1990. Vetëm viti i super El Niños,  ...

Erërat!

Erërat!

Era është një dukuri natyrore që formohet nga lëvizja e molekulave te ajrit nga vendet me trysni te lartë ne vende me trysni te ulet atmosferike. Era, pra mund të jetë, përbërësisht e parë një rrymë ajri, që duke u nisur ...

Close