Category: Kuriozitete meteorologjike

Ekstremet meteorologjike!

Ekstremet meteorologjike!

Organizata Botërore Meteorologjike bëri një listë të kushteve ekstreme të motit. Aty hyjnë temperatura më e ulët dhe më e  lartë e regjistruar ndonjëherë, vendi me reshjet më të mëdha, si dhe vendi ku është regjistruar b ...

Pamje që kapen rrallë

Pamje që kapen rrallë

Fotografi Jonathan Nimerfroh e gjeti veten në një oqean të ngrirë.  Ujërat e Oqeanit Atlantik  dukeshin krejtësisht ndryshe për shkak të temperaturave jashtëzakonisht të ftohta. Liqenet ngrijnë çdo vit, por ngrirja e oqe ...

Paraqitet fenomeni i rrallë natyror

Paraqitet fenomeni i rrallë natyror

Një fenomen i rrallë natyror që e bën atë të duket si rrotat e borës që janë mbështjellë më vete është kapur në foto. Gjashtë “rrotulluese” të rralla ishin zbuluar nga Brian Bayliss në Wiltshire. Ai tha se ...

Vorbulla polare!

Vorbulla polare!

Çdo dimër shpesh e dëgjojmë termin "vorbull polare" në media të ndryshme. Disa e quajnë atë një stuhi stratosferike, disa e quajnë stuhi dimri  dhe disa madje thonë se është një stuhi e madhe lart në atmosferë. Së fun ...

Vazhdon mot mjaft jostabil!

Vazhdon mot mjaft jostabil!

Edhe ditëve të ardhshme mbi rajonin tonë do të vazhdojnë të depërtojnë masa ajrore mjaft jo stabile nga veriperëndimi i Kontinentit Evropian. Këto masa jostabile ajrore me origjinë nga Oqeani Atlantik nga Evropa Qendrore ...

Close