Category: Shqipëri

Gjendja sinoptike në Evropë dhe rajon!

Gjendja sinoptike në Evropë dhe rajon!

Mbi Ishujt Britanik është krijuar një sistem e fuqishëm ajror me presion të lartë atmosferik (Anticiklon), kurse në Evropën lindore një tjetër sistem i fuqishëm me presion të ulët atmosferik (ciklon). Në këtë mënyrë nga ...

Reshjet e borës i afrohen Kosovës!

Reshjet e borës i afrohen Kosovës!

Bosnën dhe Hercegovinen, veriun e Malit të Zi dhe Serbinë jugperëndimore e kanë përfshirë reshjet vende-vende të dendura të borës. Ky sistem është duke u afruar në drejtim të Kosovës dhe do të kushtezojë edhe reshje kali ...

Moti që na pret nga dita e sotme

Moti që na pret nga dita e sotme

Sot  në rajonin tonë do të depërtojë fronti i ftohtë ajror nga veriu i kontinentit, në kuadër të ciklonit të fuqishëm me qendër në lindje të Evropës. Pas depërtimit të frontit të ftohtë afër Detit Jon do të krijohet një ...

Temperaturat Siberike! (FOTO)

Temperaturat Siberike! (FOTO)

Në foton brenda artikullit mund të shihni temperaturat minimale natën mes së Enjtës dhe së Premtës sipas modelit GFS. Nga fotografija shihet se si temperaturat siberike do të depërtojnë edhe në bregdetin shqiptar, kurse ...

Close