Britania dhe Islanda në pritje të mega-ciklonit!

Britania dhe Islanda në pritje të mega-ciklonit!

Britania dhe Islanda në pritje të mega-ciklonit!

Oqeani Atlantik është në gjendje "ekplosive ciklonike" këto ditë dhe kjo është një ndër arsyet e shumta që ne nuk kemi dimër të fortë. Ciklone të fuqishme dhe të shumta po godasin Evropen veriperëndimore-veriore e sidomos Britaninë e Madhe dhe Islanden

Britania e madhe këtë fundjavë do të goditet nga mega- cikloni "Dennis" i cili do të ketë fuqinë e një uragani për shkak se fushat barike do të pësojnë ulje ekstreme. Njëkohësisht në rajonin tonë do të ketë ngritje në fushat barike dhe kjo do të thotë se do të jemi nën ndikimin e masave ajrore anticiklonike. Stuhitë më të fuqishme do të përfshijnë Britaninë e Madhe, Islanden dhe tjera të Skandinavisë, ndërsa stuhi priten edhe në disa pjesë të Evropes perëndimore dhe qendrore

Close