Shikoni rikthimin e ditës në qytetin që ishte në terr për 30 ditë

673
SHARES
1.9k
VIEWS

Festivali i lindjes së diellit Inuvik në Territoret Veriperëndimore në Kanada shënon kthimin e diellit pas më shumë se 30netëve polare dhe asnjë lindjeje zyrtare të diellit.

Një natë polare, një fenomen kur nata zgjat më shumë se 24 orë, shkaktohet nga rrotullimi i Tokës në raport me pozicionin e diellit.

Toka rrotullohet në një bosht të titulluar që do të thotë se ka periudha të vitit ku Rrethi Arktik dhe Rrethi Antarktik ose janë plotësisht të ekspozuar ose të errësuar nga dielli.


Related Posts